Het laatste nieuws over cultuuronderwijs in Rotterdam
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk e-mail in browser | Afmelden
KCR NIEUWSBRIEF JUNI 2021
KCR en SKVR slaan de handen ineen en komen met een plan om iets te doen aan het enorme lerarentekort van Rotterdam. In februari 2020 waren er bij de vier grote schoolbesturen in het primair onderwijs 443 vacatures. Dat aantal is inmiddels flink opgelopen. Ons voorstel is om kunstvakdocenten die werkzaam zijn bij cultuurinstellingen ook in te zetten in het onderwijs. Ze hebben immers genoeg bruikbare ervaring en kennis op zak. Op die manier kunnen zij, net als een cultuurcoach, een bijdrage leveren aan het cultuuronderwijs op een school. Uit een intern onderzoek van SKVR blijkt dat 85% van de 150 kunstvakdocenten daar wel oren naar heeft. Hoe zit dat bij kunstvakkrachten van andere culturele instellingen? Dit gaan we verkennen tijdens een informatiebijeenkomst voor culturele partners op 6 juli. Klik hier voor meer informatie.
 
In the spotlight
WIRED Rotterdam Vrijeschool De Kaap & YBSR

 
Leerlingen van Vrijeschool De Kaap en Young Business School Rotterdam namen op 3 juni een duik in de omgeving van de school en vertaalden die naar beeld, geluid en beweging. De workshops van deze WIRED-editie stonden allemaal in het teken van het thema 'De taal van de straat' en werden gegeven op verschillende locaties op Zuid. Zo werd er geschilderd en radio gemaakt bij Verhalenhuis Belvedère, graffiti gespoten bij Boijmans Hillevliet en gewerkt aan een dansoptreden bij Conny Janssen Danst.
Lees verslag  
De Klaskiest - Cultuurtraject Rotterdam

 
Leerlingen die zelf de culturele activiteiten mogen kiezen in de klas. Zorgt dat voor keuzestress of gaat dat juist heel goed? We namen de proef op de som met de pilot De Klaskiest op de Nelson Mandelaschool in de Afrikaanderwijk. Consulent Marianne Boel ging met de kinderen aan de slag en legde ze verschillende activiteiten van Cultuurtraject voor. Benieuwd naar hoe dat eraan toe ging? Lees hier het verslag!
Meer lezen  
Buzz010 - Boek nu vervoer voor nieuwe schooljaar

 
Heb je plannen voor een excursie in het nieuwe schooljaar? Het regelen van busvervoer ernaartoe is vanaf nu mogelijk. Zo nu en dan op excursie gaan is een welkome afwisseling voor leerlingen. Ze doen nieuwe ervaringen op en leren over hun omgeving.
Reserveer Buzz010-bus  
Training - Interne Cultuurcoördinator 

 
Met de training Interne Cultuurcoördinator (ICC'er) zorg je ervoor dat kunst en cultuur een betekenisvolle rol gaat spelen op jouw school. Een ICC’er is de drijvende kracht en het aanspreekpunt voor alle culturele activiteiten op school. KCR biedt jou tijdens deze professionele training kennis en handige handvatten om jezelf te ontwikkelen en praktische ervaring op te doen. Je rond de cursus af met een officieel certificaat en een op maat gemaakt cultuuronderwijs plan.
Meer informatie  
Deadline inschrijven Cultuurtraject 21/22 nadert

 
Van energieke en leerzame workshops tot inspirerende bezoeken aan de nieuwste voorstellingen, concerten en tentoonstellingen. Er is voor ieder wat wils bij het nieuwe aanbod van Cultuurtraject Rotterdam schooljaar 21/22. Heb je je nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel want er is beperkt plek bij de activiteiten. De deadline is 30 juni. Is dit te kort dag? Neem dan contact op met het team van Cultuurtraject.  
Schrijf je in  
Even voorstellen... 
 
Nisha Nannan,
Consulent Cultuurtraject Rotterdam
"Waarom kies jij als leerkracht of directeur voor cultuuronderwijs op jouw school? Een vraag die ik graag stel aan scholen om erachter te komen wat de essentie is van hun vraag. Van daaruit probeer ik een bijpassende match te maken met Rotterdamse cultuureducatie programma’s. Ik ben Nisha Nannan, consulent Cultuurtraject Rotterdam voor de disciplines beeldend en erfgoed. Daarnaast onderhoud ik samen met collega Marianne Boel het contact met alle scholen in Hoek van Holland, Pernis, Overschie, Prins Alexander, Hoogvliet en Rozenburg. We bespreken de wensen van de school en verkennen samen wat de logische stap moet zijn om cultuuronderwijs een plek te geven binnen de school."
AGENDA
 6
juli
Informatiebijeenkomst SKVR & KCR over plan Slim Organiseren

Live bijeenkomst bij KCR, Zomerhofstraat 88 | 13.30 - 14.30 uur | >> Klik hier voor meer info en aanmelden

 4
NOV
ICC Masterclass - De ICC'er en school in beeld

€100 | digitale masterclass | 15.30-18.00 | >> Klik hier voor meer info

25
NOV
ICC Masterclass - Visie & Beleid

€100 | digitale masterclass | 15.30-18.00 | >> Klik hier voor meer info

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Website   Twitter   Linkedin   Facebook
Zomerhofstraat 88, 3032CM Rotterdam
Postbus 3122, 3003 AC Rotterdam
010 - 26 80 380
info@kc-r.nl