Kinderen met hetzelfde talent presteren niet altijd even goed.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk e-mail in browser | Afmelden
KCR NIEUWSBRIEF JULI 2021
 
Wat hebben we een bewogen jaar achter de rug. Door de coronacrisis was het een jaar vol onzekerheden, beperkingen en voorzichtigheid. Voor kinderen en jongeren was het extra zwaar. Zij hebben juist die verbinding nodig met andere leerlingen. Het is lastig inschatten hoe de situatie er komend schooljaar uitziet, maar we geloven dat kunst en cultuur kan helpen om elkaar weer te vinden en met leerlingen op creatieve wijze terug te blikken en vooruit te kijken. KCR biedt verschillende programma's aan op dat gebied dus neem vooral contact met ons op als je vragen hebt. Dit is de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar dus we wensen je een fijne zomer toe en zien je graag eind augustus weer terug om samen te werken aan divers, passend en relevant cultuuronderwijs!

In the spotlight
Aanpak institutioneel racisme in Rotterdamse culturele sector

 
Rotterdam telt meer dan 170 nationaliteiten. Toch is de cultuursector van onze superdiverse stad daar nog te weinig een afspiegeling van, vinden KCR, Music Matters, WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie, Theater Rotterdam, LantarenVenster en MAMA. De
directeuren en leidinggevenden van deze culturele instellingen komen daarom gezamenlijk met het manifest  Cultuur-Inclusief om hier verandering in te brengen. Het behoort tot onze kerntaken ruimte te maken voor ontmoeting en beoefening van cultuur voor alle Rotterdammers. Deze taak kunnen we niet waarmaken als we zelf niet divers en inclusief zijn. Het netwerk staat daarom voor duurzame verandering in beleid en organisatie. Vind je ook dat het voor jouw organisatie tijd is om hier iets aan te doen? Of zet je al stappen met je organisatie en zoek je support? Sluit je dan aan bij het (leer)netwerk.
Meer lezen over manifest  
KunstPakt - de eerste plannen zijn beoordeeld

 
Na vier voorbereidende bijeenkomsten, waarin we spraken over Plezier in Taal, Burgerschap en Vakmanschap, hebben we de eerste plannen voor KunstPakt ontvangen van een diverse groep scholen en culturele partners. Het gaat om 
14 aanvragen die in totaal 19 scholen en 20 culturele instellingen vertegenwoordigen. De onafhankelijke adviescommissie van KunstPakt heeft de plannen beoordeeld en is over de gehele linie enthousiast. Met een aantal aanscherpingen kan een groot deel van de aanvragers van start. Wil je als school deelnemen aan KunstPakt? 
Klik hier voor het formulier om een intake te plannen. Op 1 september start de tweede ronde aanvragen. Ook in 2022 kun je aansluiten.
 
Meer lezen over KunstPakt-projecten  
Buzz010 verzorgt vervoer bij ZomerTalent010 

 
Leerlingen van groep 6, 7 en 8 ontdekken hun talenten deze zomer bij ZomerTalent010. Van 26 juli t/m 6 augustus maken ze lol met vriendjes en vriendinnetjes terwijl ze volop nieuwe dingen leren. Zo gaan ze aan de slag met taal, sport, muziek, dans, techniek en wetenschap. Ook is er ruimte voor elk kind om op excursie te gaan. Buzz010 zorgt ervoor dat iedereen veilig van en naar de excursiebestemmingen wordt vervoerd.
Meer lezen over ZomerTalent010  
WIRED bij Mytylschool de Brug

 
50 leerlingen van Mytylschool de Brug gaan dinsdag 13 juli aan de slag met het thema Fake & Real. In vijf ateliers van De Cultuurschool, Powerboat en Maas theater en dans leren ze zichzelf en elkaar beter kennen en werken ze toe naar een feestelijke eindpresentatie. Deze editie is samengesteld vanuit ideeën en vragen van de leerlingenraad. Naar voren kwam dat leerlingen graag van elkaar willen leren en zichzelf beter willen leren uiten. Houd het instagram-account van WIRED Rotterdam in de gaten om te zien hoe de dag is verlopen!
Meer weten over programma  
Blog: 'De salto's waren het leukst'
Groep 6 van KBS de Horizon had een primeur in Theater Zuidplein. Ze mochten als eerste de voorstelling BroersZussen zien van ISH Dance Collective. Dubbel bijzonder want ook voor de klas was het een jaar geleden dat ze erop uit konden. Ook de busreis was een feestje want ze werden gebracht en opgehaald door Buzz010. Lees hier hoe de leerlingen de voorstelling, die valt binnen Cultuurtraject, hebben ervaren.  
Blog lezen  
Even voorstellen... 
 
Marlies van der Neut,
Marketing en communicatie
"Bij KCR houd ik me bezig met de marketing en communicatie van Buzz010 en WIRED Rotterdam. Ik onderhoud de social media kanalen, bedenk samen met het team campagnes en zorg ervoor dat alles op de websites up to date is. Naast KCR freelance ik onder andere voor Rotterdam Festivals en film ik nieuwsvideo's voor het Algemeen Dagblad. Deze afwisseling tussen communicatiewerkzaamheden en video maken bevalt me erg goed!" 
AGENDA
1
aug1
SEP
Laatste kans inschrijven Training - Voor de Klas in het Speciaal Onderwijs

KCR | eerste bijeenkomst op 3 september | In zes bijeenkomsten leren kunstvakdocenten hoe het speciaal onderwijs in elkaar steekt en leren zij hoe je een lessenserie ontwerpt die je tijdens een korte stage in de praktijk brengt.
Klik hier voor meer info

Aanmelden KunstPakt plannen - 2e ronde
KunstPakt is het Rotterdamse programma van Cultuureducatie met Kwaliteit, en zet zich in voor succesvolle samenwerkingen tussen scholen en culturele instellingen.
Klik hier voor het formulier
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Website   Twitter   Linkedin   Facebook
Zomerhofstraat 88, 3032CM Rotterdam
Postbus 3122, 3003 AC Rotterdam
010 - 26 80 380
info@kc-r.nl