Snippet lorem ipsum dolor sit amet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk e-mail in browser | Afmelden
KUNSTPAKT NIEUWSBRIEF

 
Nu KunstPakt op het punt staat te starten houden we je graag op de hoogte via onze speciale KunstPakt nieuwsbrief.

Na vier voorbereidende bijeenkomsten, waarin we spraken over Plezier in Taal, Burgerschap en Vakmanschap, ontvingen we de eerste plannen voor KunstPakt van een diverse groep scholen en culturele partners. Er zijn 14 uiteenlopende aanvragen ingediend die in totaal 19 scholen en 20 culturele instellingen vertegenwoordigen.

De onafhankelijke adviescommissie van KunstPakt heeft de plannen beoordeeld en is over de gehele linie enthousiast. Een deel van de plannen is direct gehonoreerd en enkele plannen, waarin veel potentie zichtbaar is, krijgen de kans in de tweede periode een aangepaste versie in te dienen. Ook zijn er scholen die later hun plan indienen of eerst nog even meekijken en werken aan een visiedocument (KunstPakt Heien). Ook mogelijk onder begeleiding van KCR consulenten. Naast nieuwe aanvragen gaan 80 scholen die reeds deelnamen aan CmK010 verder met het borgen van cultuuronderwijs en bouwen de bijdrage vanuit KunstPakt af naar nul. 
               
       
Lees verder 
Enthousiasme van scholen is terug te lezen in de plannen
Bij het beoordelen van de plannen waren we blij verrast door het enthousiasme en de drive van scholen om deel te nemen aan KunstPakt. Een mooi voorbeeld daarvan is dit stukje tekst uit de aanvraag van IBS ibn-i Sina, waarin zij op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden voor cultuureducatie:

Vanuit een nieuwsgierige houding onderzoeken we Plezier in taal, Burgerschap en in het verlengde daarvan Kansengelijkheid. "Wat is plezier in taal? Hoe kunnen wij als partners bijdragen aan plezier in taal? Hoe kunnen we de verbeeldingskracht vergroten door taal? Maar ook hoe kan de verbeeldingskracht taal versterken? Hoe draagt taal bij aan kansengelijkheid? Wat houdt kansengelijkheid in en hoe kunnen we kansengelijkheid realiseren? Hoe kan kunst en cultuur en wij met ons Pakt hieraan bijdragen?" Leidend in dit alles is taal want taal is interactie en draagt bij aan begrijpen en waarderen van jezelf en de ander.
 
Tweede aanvraagronde: 1 september tot 1 november
 
KunstPakt is een meerjarig stimuleringsprogramma (Fonds voor Cultuurparticipatie en Gemeente Rotterdam) dat ruimte biedt aan scholen om cultuuronderwijs een vaste plek te geven binnen het onderwijs. Met KunstPakt beginnen we bij de vraag van de school. Juist in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit.
Ben je nog niet op de hoogte van wat KunstPakt zou kunnen betekenen voor jouw leerlingen? De online bijeenkomsten die eerder dit jaar plaatsvonden zijn terug te vinden op het Youtube-kanaal van KCR. Op de website kun je het handboek KunstPakt downloaden en een samenvatting van het programma. Heb je al wel een idee? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een intakegesprek te voeren met een van KCR-consulenten. De praktijk bewijst dat dit heel zinvol is. Vul het online formulier in en er wordt contact met je opgenomen.

Lees verder 
MAAK KENNIS MET...
 
Marijke van Velzen nieuwe projectleider KunstPakt
Petter van Raalte heeft als projectleider van CmK010 (de voorloper van KunstPakt) samen met het team vorm en inhoud gegeven aan KunstPakt. Nu de eerste ronde aanvragen zijn behandeld zal hij op 1 september het stokje overdragen aan Marijke van Velzen, ervaren en allround projectleider. Een van haar laatste grote projecten was de opening van de Maastunnel maar velen van jullie zullen haar kennen van haar jarenlange betrokkenheid bij het kunstonderwijs en de culturele sector. Welkom Marijke!
AGENDA
 1 
SEP
Start tweede aanvraagronde KunstPakt
Scholen en culturele partners die met elkaar aan de slag gaan kunnen hun projectplan indienen tot 1 november. Lees meer
 3 
SEP
Training Voor de Klas in het Speciaal Onderwijs
In zes bijeenkomsten leer je hoe het speciaal onderwijs in elkaar steekt en ontwerp je een lessenserie die je tijdens een korte stage in de praktijk brengt. Schrijf je in! Lees meer
 13 
OKT
Meet up Primair 010
Doe mee aan een heus matchmaking-programma voor primair onderwijs waarbij leerkrachten worden verbonden aan professionals uit de culturele sector.  Lees meer
 4 
NOV
Training Interne Cultuurcoördinator
Wil je dat kunst en cultuur een betekenisvolle rol gaat spelen op jouw school en goed aansluit op de leerlingen en de school? Schrijf je dan in voor de ICC training. Lees meer
 11 
NOV
KunstPakt Conferentie
Scholen en culturele instellingen kunnen zich verdiepen en laten inspireren in nieuwe en bestaande programma's (ook voor niet-deelnemers!). Meer info begin september.
 
Website   Twitter   Linkedin   Facebook
Zomerhofstraat 88, 3032CM Rotterdam
Postbus 3122, 3003 AC Rotterdam
010 - 26 80 380
info@kc-r.nl