Laat je inspireren, er is zoveel meer mogelijk met cultuuronderwijs.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk e-mail in browser | Afmelden
KCR NIEUWSBRIEF FEB 2022

 
KCR-directeur Liesbeth Levy praat je bij over wat haar opvalt in het werkveld. Het thema van deze maand is: Kunst en Cultuur is net zo belangrijk als taal en rekenen, zeker na corona. Onderwijs gaat over de ontwikkeling van mensen en zeker in tijden van sociale druk of crisis wordt de emotionele ontwikkeling het meest geschaad. Juist dan heeft het onderwijs een nog grotere verantwoordelijkheid. In deze coronatijd, waarin sprake is van een groeiende ongelijkheid, moet het onderwijs leerlingen en jongeren extra ondersteunen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Geef daarom kinderen en jongeren de bronnen en de vormen om zich te kunnen uiten om hen vergezichten te laten zien. Oftewel geef ze de ruimte om breed te ontwikkelen, zodat ze iemand worden in plaats van iets. 
Dit doet KCR  
In the spotlight
"Gelijke kansen door ongelijke behandeling" 

 

Aziem Jarmohamed, directeur van de Emmausschool in Rotterdam, zet zich met hart en ziel in voor kansengelijkheid. Hij stond aan de wieg van de Gelijke Kansen Alliantie in Rotterdam en ziet graag dat de stad in actie komt om gelijke kansen te waarborgen voor alle leerlingen. KCR sprak hem over wat hij denkt dat nodig is om dit waar te maken.  

Lees verder  
Meemakers op volle toeren

 

Meemakers is op volle toeren! Het eerste programma van 2022 is volop in de voorbereidingen. Wat doen we met Meemakers en is het wat voor jullie? 
Meemakers is een cultuureducatie-programma voor het MBO, VO en HBO. Leerlingen en studenten worden aan elkaar gekoppeld om een kunst en cultuurprogramma voor elkaar te maken. Van een kijkje achter de schermen in een muziekstudio tot aan het ontwerpen van je eigen kleding in een een atelier. Meemakers neemt de leerlingen helemaal mee. Klik hier voor meer informatie. 
Terugblik cultuurdebat: Kiezen voor Cultuur 

 

Op 22 februari vond het cultuurdebat "Kiezen voor Cultuur" plaats. Een veelbelovende avond met diverse sprekers. Lijsttrekkers, cultuurspecialisten en vertegenwoordigers van de Rotterdamse culturele sector gingen met elkaar in gesprek. Nieuwe inzichten en inspirerende verhalen over de belangrijkste topics voor de komende jaren. Ook Liesbeth Levy, KCR directrice, mocht haar pleidooi houden. Het debat gemist? Kijk hier om terug te kijken. 
AGENDA

22
MRT
ICC Masterclass - Samenwerking in het culturele veld
€100,- | digitaal | 15.30-18.00 | meer informatie>>

 
Website   Twitter   Linkedin   Facebook
Zomerhofstraat 88, 3032CM Rotterdam
Postbus 3122, 3003 AC Rotterdam
010 - 26 80 380
info@kc-r.nl