Laat je inspireren, er is zoveel meer mogelijk met cultuuronderwijs.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk e-mail in browser | Afmelden
KCR NIEUWSBRIEF MAART 2022

 
KCR-directeur Liesbeth Levy praat je bij over wat haar opvalt in het werkveld. Deze keer: het is topdrukte bij het Cultuurtraject.
"Hoe denkt een eigenwijze vogel? Het antwoord op zo'n vraag vind je nou bij het Cultuurtraject. Een van de pijlers van KCR waarbij leerlingen van het primair- en voortgezet onderwijs een cultureel programma volgen bij culturele instellingen dat is samengesteld door hun eigen school. Zo leren kinderen hun eigen stad op een avontuurlijke manier kennen en ontdekken ze dat Rotterdam een stad is vol eigenwijze vogels! Deze maand is de op één na drukste maand tot nu toe bij het Cultuurtraject met maar liefst 532 activiteiten voor meer dan 10.000 leerlingen(!). We zijn blij dat, na het loslaten van de coronamaatregelen, alle activiteiten weer optimaal kunnen plaatsvinden.  Daarnaast wordt er op dit moment door culturele instellingen gewerkt aan een rijker en inclusiever programma voor het schooljaar 2022-2023. Scholen kunnen zich daar direct na de meivakantie, vanaf maandag 9 mei, voor inschrijven. Wij kijken er naar uit!"

Meer weten over het Cultuurtraject  
KCR in gesprek met: Milan T'Hooft, educator Mariniersmuseum
"Met Cultuurtraject kunnen we leerlingen het verhaal van het Korps Mariniers op een verdiepende manier te laten ervaren"

 

Als er iemand bevlogen over zijn werk als educator kan vertellen is het wel Milan T’Hooft van het Mariniersmuseum. Sinds twee jaar biedt hij met het museum het programma Helden aan de Maas aan binnen Cultuurtraject Rotterdam. "Aan de ene kant is het een mooie manier om nieuwe bezoekers binnen te krijgen, aan de andere kant biedt het Cultuurtraject ons de mogelijkheid om jonge bezoekers het verhaal van het Korps Mariniers op een verdiepende manier te laten ervaren." 

Naar interview  
In the spotlight
Programma Meemakers succesvol van start!

 

Het KCR-programma Meemakers is succesvol van start gegaan in samenwerking met het Albeda College. Een belangrijk onderdeel is de docententraining. 
Meemakers is een programma voor het MBO, VO en HBO. Leerlingen en studenten worden aan elkaar gekoppeld om een kunst en cultuurprogramma voor elkaar te maken. Van een kijkje achter de schermen in een muziekstudio tot aan het ontwerpen van je eigen kleding in een een atelier. Projectleider Femke Otto:  “Er deden vijftien docenten, één onderwijsleider en één onderwijsontwikkelaar mee aan de training. We hebben in een blokuur het programma Meemakers doorlopen. Dat ging als een speer, waardoor de docenten het programma nu zelf kunnen uitvoeren met alle 330 eerstejaars studenten sociaal werk. De docenten konden tijdens de training zelf ook even ‘meemaken’ door als team hun eigen culturele interesses te onderzoeken en in kaart te brengen. Dat lokte al uit tot gesprek! Benieuwd hoe de studenten het ervaren en waar ze nu mee bezig zijn? Volg #meemakersalbeda op Instagram. Klik hier voor meer info over Meemakers.
KunstPakt inschrijving sluit 1 april

 

De inschrijfronde van KunstPakt sluit bijna! T/m 1 april 2022 kunnen alle scholen en culturele instellingen in Rotterdam een aanvraag doen voor financiële ondersteuning om hun initiatief tot uitvoer te kunnen brengen. De aanvraag kan gedaan worden via de KCR website. Lukt dit niet op korte termijn? In augustus gaat een nieuwe inschrijfronde van start. KunstPakt is het Rotterdamse programma van Cultuureducatie met Kwaliteit. De regeling zet zich in voor succesvolle samenwerkingen tussen scholen en culturele instellingen. KCR faciliteert en coördineert dit in Rotterdam. Voor cultuuronderwijs op de Rotterdamse scholen dat kwalitatief, divers en relevant is met maximale impact. Klik hier voor meer informatie.
Verborgen talenten centraal bij WIRED op Calvijn Meerpaal 

 

De Meerpaal bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd met een spetterende WIRED-dag op vrijdag 1 april. De school wordt omgebouwd tot festival met vijf verschillende area's met elk een eigen thema waar de leerlingen wel 28 (!) workshops kunnen volgen. Het centrale thema is die dag 'Dit ben ik óók'. De gedachte hierachter is dat leerlingen veel meer kwaliteiten hebben dan ze kunnen laten zien in de schoolbanken. Op vrijdag 1 april staan juist deze 'verborgen' talenten centraal. Klik hier voor meer info
AGENDA

1
APR
Sluiting derde inschrijvingsronde KunstPakt
 Het Rotterdamse programma van Cultuureducatie met Kwaliteit | Meer informatie>>
1
APR
WIRED @ Calvijn Meerpaal
 Het centrale thema is die dag 'Dit ben ik óók' | Meer informatie>>
19
APR
ICC Masterclass - Begroting, subsidies & fondsenwerving
€100,- | digitaal | 15.30-18.00 | Meer informatie>>

 
Website   Twitter   Linkedin   Facebook
Zomerhofstraat 88, 3032CM Rotterdam
Postbus 3122, 3003 AC Rotterdam
010 - 26 80 380
info@kc-r.nl