Laat je inspireren, er is zoveel meer mogelijk met cultuuronderwijs.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk e-mail in browser | Afmelden
KCR NIEUWSBRIEF JUNI 2022

 
KCR-directeur Liesbeth Levy praat je bij over wat haar opvalt in het werkveld. Dit keer: cultuuronderwijs in het coalitieakkoord.
“Cultuuronderwijs heeft een mooie plek gekregen in het nieuwe coalitieakkoord. Er staat letterlijk in: 'We vergroten het aantal scholen in Rotterdam dat het cultuuronderwijs verankert in het curriculum. Dit doen we door scholen en culturele partijen met elkaar te inspireren en met elkaar te verbinden.’ Een mooi gegeven, zeker omdat het inhalen van achterstanden op taal en rekenen en digitale geletterdheid op nummer één lijkt te staan. KCR zet daar graag z'n schouders onder met de hele cultuur- en onderwijssector. Maar we kijken niet alleen volvertrouwen vooruit maar ook tevreden terug op dit afgelopen half jaar waarin we hard hebben gewerkt aan bloeiend cultuuronderwijs." 
Dit doet KCR  
KCR in gesprek met: Emine Şimşek, Intern Cultuurcoördinator Ibn-I Sina
‘Laten zien wat cultuuronderwijs losmaakt bij leerlingen is heel belangrijk om het verder te ontwikkelen' 

 

Toen leerkracht, Emine Şimşek, werd gevraagd om voorzitter te worden van de werkgroep kunst & cultuur bij haar op school dacht ze meteen, dit ga ik doen. Nu is ze al zes jaar Interne Cultuurcoördinator (ICC’er) en gebeurt er van alles op het gebied van cultuuronderwijs op islamitische basisschool Ibn-I Sina. “We hebben de afgelopen jaren erg mooie stappen gezet en ons cultuuronderwijsbeleid volop uitgebreid.”
Interview lezen Interview lezen Interview lezen 
 
In the spotlight
ICC-cursisten sluiten training succesvol af

 

Vijf kersverse Interne Cultuurcoördinatoren (ICC'ers) zijn klaar om aan de slag te gaan met hun cultuurplan op school. Alle deelnemers van de ICC-training hebben afgelopen week hun certificaat ontvangen. Wil jij weten wat onze ICC-training precies inhoudt? Klik dan hier voor meer info en geef je op!
Cultuur@CruyffCourts op Afrikaanderplein een groot succes

 

Van workshops fashion en rap tot muziek maken en dansen. Het programma dat leerlingen van klas 3GT1 van Vakcollege De Hef hebben samengesteld op het Cruyff Court op het Afrikaanderplein was een groot succes! Ze gingen de wijk in en onderzochten waar behoefte aan is. Vervolgens stelden ze een tof programma samen met hulp van creatieve aanjagers en ondernemers uit de buurt. Klik hier voor meer informatie 
Docent over Meemakers: 'Leerlingen die de motivatie een tijdje kwijt waren, heb ik weer zien lachen'

 

Veertig vmbo-leerlingen van het Montfort College en negentien studenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vorming van Willem de Kooning hebben afgelopen periode een editie van Meemakers gedraaid.

Docent Montfort College Fiona Schaeffer: "Fijn om leerlingen na zo’n lange periode van lockdowns en online onderwijs weer eens echt enthousiast te zien! Zelfs leerlingen die de motivatie al een tijdje ‘kwijt’ waren, heb ik weer echt zien lachen en fanatiek bezig gezien. Voor mij als docent was de 'Meemaakdag' ook weer een update van de cultuurwereld in Rotterdam. Na afloop gingen de verhalen door de school en nu willen ook andere leerlingen graag meedoen aan dit project! Een aantal leerlingen hebben aangegeven echt verder te willen met hetgeen ze geleerd hebben."


Programma
Meemakers is een cultuureducatie-programma voor het MBO, voortgezet onderwijs en HBO waarbij groepjes studenten en leerlingen aan elkaar worden gekoppeld en een culturele activiteit in Rotterdam voor elkaar plannen. Klik hier voor meer informatie over dit programma.


Even voorstellen... 
 
Liesbeth Slats,
Consulent Cultuuronderwijs

Mijn naam is Liesbeth Slats, Consulent Cultuuronderwijs bij KCR. Ik heb de afgelopen jaren o.a. vanuit de Dagprogrammering in het PO op Rotterdam Zuid gewerkt. Daarnaast ben ik bekend met de culturele sector vanuit mijn werk als educator en coördinator bij diverse culturele instellingen.

Kracht van cultuureducatie
Ik geloof in de kracht van cultuureducatie via brede kennismaking & inspiratie, maar ook door verdiepende programma's & talentontwikkeling. Graag draag ik bij aan betekenisvol cultuuronderwijs en co-creatie in het onderwijs en de vrije tijd. Zo hoop ik jonge Rotterdammers via cultuuronderwijs kansen te bieden om zelf en in interactie met de ander te ontdekken wie ze zijn en vooral wie ze willen zijn in onze steeds veranderende wereld.
AGENDA

9
sep
Training - Voor de Klas in het Speciaal Onderwijs
In zes bijeenkomsten en een korte stage leer je alles over verschillende soorten scholen, behoeftes van leerlingen en  pedagogische en didactische vaardigheden | Meer informatie >>

 
Website  
Linkedin
  Facebook

  Twitter
Zomerhofstraat 88, 3032CM Rotterdam
Postbus 3122, 3003 AC Rotterdam
010 - 26 80 380
info@kc-r.nl